Какво е егрегор и каква е кармичната задача за 2017 според нумерологията?
19.03.2017
ПРОМОЦИЯ тениска с универсална мандала
03.11.2017
Show all

Кармична отговорност

Отговорността е свойство на числото 8. Някои биха предпочели да мислят, че става въпрос за кармичната вина. Вината също е свойство на 8-цата. Много е лесно някой да е виновен, а другите да не са, вината се възприема по-лесно от хората от отговорността. Но истината е, че виновни или не, всички сме отговорни. Затова ще говоря за кармичната отговорност, която всеки има, живеейки в условията на кармата като причинно-следствени отношения между животите. Някои хора ми пишат да опиша техния случай като го дам за пример, а други държат никой да не знае за тяхната кармична опитност. Уточнявам това, защото, когато давам примери, те са обобщени, а това става, след като съм попаднала на няколко подобни примера и вече мога да направя ценни за всички изводи. При най-неразрешимите случаи, когато човекът има сериозен проблем, цял живот е правил опити да излезе от омагьосан кръг с последователни усилия да се намери решение, обиколил е всички възможни лекари, лечители, гадатели, времето си върви, а той е в началото на задачата си, която едновременно би разрешила три неща – семейно положение/ наследник, здравословен проблем, психологически комплекс. Ако опитът на десетки години лутане ви показват, че никой не може да ви помогне, то решението е между вас и Бог и никой няма право да се намеси. С други думи става въпрос за проклятията, които сме отправили и добре забравили от предишни животи. Естествено е да се досетите, че ако никой отвън не може да ви помогне, вие сте единствения, който може да направи собственото си откритие и да намери собственото си решение – вероятно сам сте проектирали това.

Пример1. Мъж псува на майка врага си. Врагът му проклина децата и рода му. Изход след много животи: срещат се като майка и дете. Защо? Ако вие бяхте на мястото на вселената как бихте накарали двама непримирими врагове да се примирят? Като изпълните желанията им и ги поставите на мястото на последствията им или по друг начин? Трябва ли те да страдат дълго. Кой ги измъчва? Те сами се измъчват и докато не се отрекат и не премахнат клетвите си, самонаказанието им няма да отпадне. Извинението, че аз не знам не помага. Един от основните закони на разумността гласи, че жертвата сама е виновна за себе си. За нашите човешки разбирания, са нужни морал, затвор, съд, но от гледна точка на кармично прехвърляните от живот в живот наши емоции, пожелания и желания, това няма смисъл. Елегантният разум на Природата е Бог за човека с простите истини, с които си служи, за да води човека към еволюция на съзнанието му и да го изведе към духовно опомняне и израстване. Това, което човек си е направил и Бог не може да му отмени, защото вече чу е дал свободна воля и последиците от това са си за човека. Който иска права, носи отговорности. Кой лекар е виновен, че пациентите му са болни? Само болният е виновен за болестта си. Който е болен, който е с проблем, той е виновникът за себе си. Често подобен проблем е свързан с отхвърляне на Бога, безверие, хората твърдят, че не могат да почувстват нещата, които им се обясняват. Някога те са запушили чуваемостта си и сами следва да прогледнат, т.е. да си отворят очите. Страданието смирява, както нищо друго. Да си признаем, да простим е ключ към загадката, която сама сме си създали някога и е време да решим сега.

Пример 2. Като самозащита един човек убива друг и проклина наследниците му. Вторият го ражда след много животи и първият се жени за наследниците на първия, които някога е проклел. Собствените му деца и тяхната съдба е запечатана и в ръцете на родителя, който търси помощ от други хора, специалисти по кармата. Твърди, че никой не може да помогне, че не се позволява да се работи с него. Тогава той трябва да работи сам, да търси Божията помощ свише и това е между него и Бога. Нужно е сам да служи, да пости, да се моли, други да се молят за него, за да разбере в какво му е грешката. Съществуват молитви за отмяна на проклятия. Еднократният ритуал обаче не е достатъчен, нужно е да се получи. Когато не е позволено да ви се помогне, решението зависи само от вас. Колкото и добре да са забравени миналите животи, най-важното, което сме дошли да ликвидираме като кармична отговорност просто винаги сме си го знаели. Духовната работа в случая означава работа над себе си, молитва за наследниците като души, безлично и за всички в такова положение, за да може молитвата да се издигне. Защо специалистите нямат право да помагат? Никой не може да помогте на човек, който сам си е причинил вреда и е дошъл момента да я осъзнае.Виновният сам следва да се оневини. Помага се на хора, които не могат, а не на хора, които са заявили, че не искат, които са отхвърлили вселенски закони, истини, принципи, опълчвайки се против себе си и създаването си по този начин. Каквото си си направил, и никой не може да ти го направи. Излиза, че кармичните вини един спрямо друг, а липсващата кармична отговроност у всеки привлича кармата в живота. За подобен проблем помагат духовните водачи и светиите.

Пример 3. При посвещение човек се отрича от брак, деца, сексуалност, имоти, пари, обществено положение и се посвещава на вярата си. В следващи животи този обет се трансформира в същите неща, но вече човека не ги иска, просто се чувства странен, не може да постигне онова, което е достъпно за всеки, сякаш някой го пази и спира да намери лично щастие и реализация, сякаш някой му е направил магия. Магията не хваща истински духовно чистите хора, които не са изрекли думи против собствената си реализация и не са стопирали този процес. Има молитви и ритуали за спиране на обетите, които вече ни спъват в изпълнението на предопределението ни в живота и потребностите на душата от земно осъществяване. Кой може да развали такава магия, кой може да помогне на такъв човек. Отново става въпрос за лично извървяване на трудния път на собственото самоопознаване и самотрансформация, лутането не между хората, а в себе си, работа над страхове и блокажи. Сам да се разкодираш, когато не знаеш какво си си причинил, е трудна и опасна задача, но само който е влязъл в кашата, може да излезе сам. Обратният път е познат път наопаки. Връзката с свръх Аза помага тук най-много.

Каквото и да ви е невъзможно да постигнете, са вероятни два отговора: това не е цел на прераждането ви и не ви е нужно, защото то не ви прави себе си или сами сте подпушили извора на изобилието му в своите животи. Повечето хора се притесняват, че времето тече и не мога да постигнат желаното. Не изпълнението на желанията са важни, а да употребим правилно времето. Време има, бързането е грешка, глупост, съвет от тъмни сили. Ако разделим процесите в природата и в живота си на тъмни и светли, ще видим, че бавните са светли, а бързите – тъмни.
 
 
Е, закъде бързаме тогава? За да дадем енергията си, предназначена за случване на тъмните сили, които взимат живота и го използват, или за да живеем сами своя живот и съдба, което е право на всеки? Бързите процеси водят към карма и показват пътя от злото към доброто, бавните – към дихарма, благоденствие, любов. Човек е отговорен, когато се стреми към бавните процеси и става безотговорен, когато предпочете бързите. Към какво всъщност сме отговорни?

• към рода, от който произхождаме, предците и наследниците; • към историята на човечеството и собствения път в живота; • към миналото и бъдещето и вечността; • към мъдростта, генотипа, раждаемостта; • към дълга, посвещението, жертвите, грижите, принадлежността, които правим от все сърце; • към физическия свят и продължаването на човечеството, към народа; • към правата и задълженията си като души, личности, индивиди, индивидуалнотсти; • към паметниците на културата и цивилизацията, вешестените стойности.

Кармичната отговорност я носи всеки за себе си и ако спазва определени принципи и морални правила, ако не пречи никому, ако търси да реализира любовта си без да влиза в чужда територия, ако следва духовната си природа, а не само плътта, той не би си причинявал карма, болести, не би стигал до невъзможното и мъчение в поредица животи. Това е показател, ако вече не вярвате, ако смятате, че всичко сте опитал, вие сте на косъм от правилното решение, което никой не е длъжен и няма право да ви даде. Смело тръгнете към своя висш Аз и духовно развитие веднага. Не ви е нужен водач, водач е свръх-Азът. Търсите помощ, защото се страхувате от себе си. Искате някой да реши вместо вас, за да е отговорен той за вас – няма начин. Кармичната отговорност е част от свободната воля. Има ли свободна воля – има кармична отговорност и ако не изпълниш нещо сега, то ще те преследва и в следващ живот, но не може да не си довършиш започнатото – добро или не.

Моят проблем, който сам съм си създал, никой няма право да реши вместо мен. Това е част от загадката на свободната воля. А вие какво си мислете че е тя?

Отговорността е свойство на числото 8. Някои биха предпочели да мислят, че става въпрос за кармичната вина. Вината също е свойство на 8-цата. Много е лесно някой да е виновен, а другите да не са, вината се възприема по-лесно от хората от отговорността. Но истината е, че виновни или не, всички сме отговорни. Затова ще говоря за кармичната отговорност, която всеки има, живеейки в условията на кармата като причинно-следствени отношения между животите.

Вашият коментар

error: Content is protected !!