Поредността на месеците и насочеността на подсъзнанието
18.03.2017
Какво е егрегор и каква е кармичната задача за 2017 според нумерологията?
19.03.2017
Show all

Еклектика на духовните вярвания

 

Еклектика на духовните вярвания

представлява актуалното духовно развитие
на съвремения човек

Съдържанието на числата в цифрата на годината и тяхвоно тълкуване е следното:

2

    – активизаране на отношенията, общуването, информацията, търговията, обмена, партньорствата, лекциите, манипулацията, копиране на поведение, начин на живот.

0

    – виждам и друга възможност за себе си, избирам да опитам друго.

1

    – индивидуализация, търсене на щастие, личен старт, лично право, не егоизъм, самооценка.

7

    – нова по-висока цел, духовно познание, израстване, връзка с висшия Аз, обучение, подобрявена на качество, критерии, показатели, ценности, нови стремежи, цели, осмисляне, одухотворяване, принципи, вяра, надежди, самообучение, самовъзпитание и самоусъвършенстване.

Изписването на 2017 година завършва с числото на духовното усъвършенстване – 7. Ето защо си струва да поразсъждаваме на тази тема и всеки да наблюдава годината си и промените в собствените си приритети, принципи, идеали, познания, стремежи, цели, ценности.
Четирицифрените числа са от порядъка на човешкото ниво на съзнание – свят на противоречия. Физическана реалност има четири посоки на света и във всеки един момент пространството е определимо чрез тях – географска ширина и дължина, височина, дълбочина. Това е обективен факт, който ограничава нашите преживявания като съдба и характер. Каквото и да правим, получаваме или търсим, то е възможно в рамките на този противоречив свят, чийто символ е числото четири. Езотерични символи на 4-ката са кръстът – страдание и състрадание и квадратът – всяка страна срещу останалите.

Човешкото съзнание също възприема реалността четиризначно и затова притежаваме четири степени на осъзнаване:
o осъзнаване на външната реалност:
•социосъзнанието, което ни прави личности – социалното поведение у дома, на работното място, на улицата, в груп;, социални роли, пътувания, дейности;
•самосъзнанието, което определя индивидуалността ни –
o осъзнаване на вътрешната реалност:
• подсъзнанието, което ни прави индивиди, т.е. отдени от другите в стадото – функциониране на тялото – органи, системи; сън, минали животи, заминали души, природни лечебни енергии чрез субстанции;
• свръхсъзнание, което ни превръща в граждане на света, космоса и вселената, можем да го наречем космичност – духовни тела, проектиране на желания за бъдещи животи; връзка с духовни водачи, светии, ангели, свръх Аза.
За функционирането на четиристепенното човешко съзнание са отговорни именно четирицефрените числа, които активизират важността на четиристранните зависимости във всяка област.

Това, което отличава изписването та 2017 в порядъка от сродни години от 2010 до 2019-та, е това, че годината завършва на 7. Крайният резалтат на тази разходка на нумерологичните влияния от разговорите и отношенията при 2-ката през изборите и възможностите на 0-та и самостоятелността на 1 е 7 – нещо по-добро, духовно, качествено, познавателно, висше, съвършено.
Редукцията на числата в цифрата 2017 е 1. Личен старт чрез 7 – избор отдалеч. Това означава, че независимо по какъв начин на всеки човек през 2017 е даден шанса да иде далеч и да огледа собствения си живот от дистанция. Най-работещата и трансформираща духовност, както знаем от руската народна приказка, е иди не знам къде и направи не знам какво.
Интересно през настоящата година ще бъде индивидуалното човешко развитие, а оттам и в малки социални групи до 10-12 души.
Ако в 365 дни съдбата ти дава шанс да израстнеш духовно, на принципа на капката, ти в крайна сметка го осъзнаваш и реализираш, незвисимо кога и как, доколко умствено, волево или инстинктивно реагираш на това.
Влизайки в който и да е модерен дом, ще забележите белезите на новото в етапа на Прехода и духовността Ню Ейдж – смесването на религиозни вярвания от различни етапи на човешките цивилизации. Ще видите, че в този дом има няколко икони, буда и фън шуй символи – чан, жабка, а за тази година и петел, също може да има някой трофей от далечни земи, свързан с индиански, египетски вярвания, стари прабългарски защитни символи, руни, мандали, кристали и други. Добре ли е това? Не трябва ли една религиозност или езотерика да е чиста? Времето за делене свърши.

2017 с редукция 1 идва да ни научи на следното, приключвайки съответния тип карма:
 o индивидуална духовност – всеки човек е минал през различни религии, посвещения в различните си минали животи и сега е време да изкристализира в себе си едно по-висше и осъзнато вярване за Бог, Вселена, собствена духовност, които са над тези преживени нива на израстване и този му живот да стартира натрупване на ново качество – индивидуалният избор на издигнато съзнание и осъзнаване на личната връзка с невидимите светове;
 o индивидуално избран и приложим по-екологичен начин на живот и хранене. Ще забележите, че на все повече хора около вас се налага да сведат хранителния си режим до по-природосъобразен. Хранителните режими, цикличността на постите ( веднаж седмичво или месечно, веднъж по пълнолуние или по пълнолуние 3 дни, по екадаши и други системи). Като тук стриктното спазване е въпрос на това тялото ни да оцелее в предстоящите духовни трансформации, да сме здрави, нормални и защитени чрез спазване на естествената природна цикличност и хармонизиране с природните биоритми.
 o индивидуална изолация – някъде далеч или напълно сам. Тормално е през тази година е да ви се иска и няколкократно да си организирате своите малки лични бягства от общоприетото. Това тази година е белег на здрав разум и верен усет към подходящото и адекватното поведение за съдбовната 2017.

Защо ни е нужно това? Никой не може да бъде себе си, ако поне за известно време не остава на саме със себе си, та всечко преживяно да отзвучи и се оттече от съзнанието. Време е да разберем, че любовта към себе си е 1/3 от Христовото послание да обичаме Бога, ближния и себе си. Триединството на психическо ниво у човека е заложено в тази Христова мярка. В Библията е казано “сине мой, дай ми сърцето си“, значи сърцето или интуицията следва да оставим, посветим на Бог (не да абсолютизираме любовта си към определен човек повече от това). Сърцето – на Бога, волята – на хората, умът – на себе си. Ето една правилна формула за съвременна индивидуална духовност.
Ако аз не обичам себе си на 1/3, колко правилно ще обичам другите и света? Кой да обича Бога и ближните, ако не аз, обичащият, ценящият, позитивният себе си? Или аз, недостатъчно обичащият се, е възможно да ги обичам? Теоретически – не. Онези, които вярват, че са отчаяни, не стават, но затова пък обичат някого, заради когото живеят следва да разберат своя духовен вампиризъм – това са хора, които под предтекст че не са егоисти, са се отказали от себе си и от любовта към себе си.
Егоистът обича себе си на 2/3, на 4/5. Значи третинката любов е мярка, баланс, тя е нужна, за да сме хора, за да е възможно всеки от нас постижимо лично да е щастлив, обичащ и обичан, да има късмет, успех, самочувствие. Любовта към себе си на 1/3 е духовна мярка за годност за каквато и да е любов.

Множеството съвремени хора, особено тези, които са крайно духовни, абсолютизират любовта към Бога и ближните и забравят за себе си. Това явление, естествено съществува, защото друга част от света, по-голяма на крайните материалисти и егоисти с по-малко съпротивление и напрежение, равно като сили помежду двете крайности, също съществува. Одухотворяване на материалното и материализиране на духовното – това е естествени баланс, на който ще сме свидетели през новата година и ще го наблюдаваме ежедневно с очите си в хората, отношенията и процесите, които ни засягат, какато и по новините, в по-големите социални процеси.

Пожелавам на всеки да открие своя нов индивдидуален по-добър и по-духовен баланс през новата година!

Източник Портал 12: Първите 12 дни на Януари – най-важни за проектиране на личната година

Вашият коментар

error: Content is protected !!