Продължете към съдържанието

ТРИ НИВА ЧИСЛА

Числата от 1 до 9 имат три едновременни действия: тук и сега, във времевата линия минало-настояще-бъдеще и във вечността. Те са Божествени числа. В трите свята имат еднакво действие и навсякъде определят законите на съдбата като закони на движение на духа и на материята, определят начина на тълкуване и ако са във времето променят действията си, качествата си, подобно на всяко друго нещо във времето, което се мени. 

 Можем ли с човешкия си ум да си представим вечното действие на числата, например? Можем. Когато обичаме някого и той не ни отговори на чувствата, ние не можем да ги прекратим, но действието не може да се извърши тук и сега. Тогава ние на несъзнавано ниво го пращаме във времевата линия минало-настояще бъдеще, за да го заложим за бъдещ живот. Там да си намери коренчета от миналото и с настоящото намерение да се задейства бъдещо действие. Но понякога и това не може да стане, няма място от заявени действия, пълно е или другия не иска, заявил е нещо противоположно, спрямо нас или не лично, но противоречи. И тогава ние пращаме сбъдването във вечността. Любовта не може да се изгуби. Това е невъзможно. Само нейното действие, обаче, определя кога и къде ще я случим – дали то е сега, ако е заложена от преди, дали е била в миналото и там ще си остане, дали отива към бъдещето и ние още не сме стигнали, имаме още да се променяме, за да настигнем нивото на изявата ѝ, дали ще ни чака във вечността. Въпросът е дали една любов е толкова добра, че има вътък да бъде пратена от сега за друг път или се изпарява по трасето. Силната любов намира пътища. Прехвърлената любов от един живот в друг има време.  Ако преживяваме любовта, дори да не я разбираме, значи разбираме и числата.  

Числата от 10 до 99 имат две едновременни действия: сега и времева линия. Те са духовни числа. Силата им е в духовния свят, но и на физическия действат духовно. 

Числата от 100 до безкрай имат действие, случват се само на физическия сят и обозначават частични явления, кратковременни качества, променливи величини. Те не могат да влязат в духовните светове, а Божествения дори не могат и да си представят. Така е и с човека. Към духовното се стреми или не, но Божественото направо го отрича, така не може да си го представи. Но ако не допускаш в съзнанието си помощ свише, ти искаш да се справиш сам във физическия свят с всички въпроси – земни и духовни и вечни, а това е невъзможно. Човек отрича Бога, а се нагърбва въпросите на мирозданието, сам, с ограничените си възможности и индивдуален ум. От нищожния свят да оправи нещата на великия, когото уж отрича. Сили се със смъртине си сили да реши има ли безсмъртие или няма и в какво стои. 

Числата са като буквите. В Божествения свят има 9 букви, казват ти велики тайни, закони, в духовния свят те са 99, учат те на мъдрост, а в човешкия безкрайно количество, за всяко нещо – буква, не можеш да ги запомниш, разбириш, систематизираш, преброиш, объркват те. Затова във физическия свят ставаме буквалисти. 

Но интересното е, че деветте числа ти казват всичко, 99-те – по-малко, а с безбройните числа всичко изглежда неясно и объркано, нищо не можеш да разбереш окончателно и да установиш със сигурност. 

Мислите ли, че трите свята не съществуват? Цялото мирозднание има колективно съзнание, колективен висш Разум. Само човек има индивдуален ум – всеки за себе си. Мислите ли, че частичката може да определи дали цялото съществува? 

Мислите ли, че докато сте във физическия свят не можете в духовния едновременно? Ако не може да изричате думи и да мислите, вие не сте и потопени в менталния свят. Ако не чувтвате, не може да сте в астралния. Но ако можете, значи сте потопени в трите едновременно като матрьошка. Мислите се създават само в менталния свят и само ментала ги пренася. Ние можем да ги чуем и да си ги харесаме, но не могат да възникнат в нас. Мисълта седи в мисловнтаа сфера. Сетивата ни заземяват. Интелигентостите ни свързват с духовните светове обаче. Интуитивностите, дарбите и талантите държат центъра на тежеста ни в духовните светове, а не на физическия. Заблуждаваме се, че сме земни и животът е само това. С две спящи съзнания, с потенциал на мозъка и ума, който не позваме, ние живеем в заблудите на индивидуалния ум, който си измисля ограничения, за да не падне от собствения си кон. 

И какво от това? 

Ти си роден на 3.12.1960г. Числото 3 те държи в Божествения свят, 12 – в духовния и 1960 във физическия. Ти си 1:1:1 в трите свята. 

Днес имаш час за лекар и ще отидеш в 17 кабинет. Духовния свят ще ти помогне. Чакаш автобус 409 – луташ се по човешки работи без край. Срещата ти е в точно в 9 – значи всичко ще стане точно, по божественому. Отложиха я за 9,30 – 930 – пратиха я във физическото лутане. Нося обувки 39 номер – стъпвам в духовния свят. Ако съм 38,5 – в човешкия ходя, като гюле тежа, съзнанието ми пада. Ръстът ми е 163 – физическите неща ме владеят, потъвам в тях. Тежа 77 килограма – в духовния свят съм. Имам 2 деца – в Божествения свят съм.  

Влиянието на числата се преборва за това как да се чувстваме, какво да искаме, дали да успеем, да мислим правилно или не. Във всеки момент те са динамични, временно диагностицират мига и всичко се променя след малко. Но като знаци по пътя ни нашепват упътването си, дават ни помощ и осъзнаване, дори, когато спим и не помним. Числата ни движат в трите свята, но ние в трите сята имаме различни възможности за отразяване на реалността и затова отричаме, каквото не съзнаваме. Свободната воля означава: кой колкото може да напредва, когато реши. 

error: Content is protected !!