Продължете към съдържанието

ПАРИЧНАТА СИСТЕМА И ПРЕХОДЪТ КЪМ НОВАТА ЕПОХА

Парите са основна тема в ума на много хора. Някои хора искат да работят, за да имат пари. Други мечтаят да наследят наследства или да имат богат брак, трети работят, за да има за децата. Но все повечето хора мислят по друг начин – как да правят пари, а не да работят. Стойностите в ума ни се променят в следствие на какво?

Съдбологията учи, че всеки процес, който се е повтарял 9 години променя индивидуалния човек. Ако става въпрос за обществото, тогава са нужни 5 пъти по 9 години. След 45 години вече живеем резултата на това, което сме направили преди тях. Когато става въпрос за световен план, са нежни 9х9 = 81 години, за да може едно явление да има окончателен ефект и необратимост.

Да си зададем въпроса откога датират парите? Отначало са сечени монети, след това боравим със стотинки и левове – метални и хартиени версии. Преди повече от 100 години е имало по-голямо разнообразие какви цифрови стойности имат тези парични единици. В наше време обаче окрупняването на капитала води до уеднаквяване на разменните единици.

Днес в България имаме стотинки и левчета със стойност 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100 и процеса дори да продължи ще бъде същата зависимост, свързана с числата 1, 2 и 5. Какъв ли би бил света, ако разменните монети бяха с друга цифрова стойност. Как да се сменят парите, та да влезем безболезнено в Новата епоха и Преходът да бъде по-разумен и здравословен, по-хармоничен и обогатяващ всеки, а не някои.

Изследвала съм нумерологично проблема, свързан с парите в световен план и той не идва нито от богатите, нито от бедните, нито от финансите и икономиката, а е просто следствие на това, което става без да съзнаваме. То е просто една математическа зависимост, достигнала до лимит на случване и блокираща все повече области от живота ни. Засечката, която съвременното производство, търговия, банкерството, социалните и политическите отношения преживяват, идва от числата 1, 2 и 5. Проблемът Ковид също е свързан с духовното значение на парите, който правилно трябва да решим, за да влезем в Новата епоха безболезнено.

Паричният проблем в света днес има изцяло нумерологично решение, но извън нумерологията другият вариант е да се въртим в омагьосания кръг на покачването на парите, на електронната валута, на изчезването на предметните пари, на спекулата и подкупите, на натуралната размяна. Кой е правия път към новия начин на живот, който да ни осигури добро, благоденствие, равенство, умереност, култура и образование, наука, които не са обвързани с парите и политиката?

Възможно ли е стойността на книжните пари да се промени и това да доведе до дълбоки духовни промени, до баланс в икономиката и политиката, до разрешаване на всички въпроси в света? Да, нумерологията твърди, че е възможно това. Как да се убедим, че логиката е такава?

Мнозина са чували израза „карма на парите“. Повечето хора, разбрали недоразбрали, ще ви кажат, че това означава откъде си вадиш парите и как ги харчиш. Примерно, ако печелиш от спекула, това е грях, от войни, проституция – това е карма и т.н. Ако живееш без да материализираш парите си, разгулно, харчейки за удоволствия, показва, че лесно спечелените пари се харчат лесно и изчезват толкова бързо, колкото си ги придобил.

Кармата на парите идва от вида на цифровата стойност на банкнотите. Твърде дълго време, много повече от 81 години, сигурно повече и от 810 години монетите 1, 2 и 5 са влияели на човешките отношения. А на какво влияят тези числа, ако става въпрос за пари? Обикновено при натрупване на кармата първо тръгват да се случват положителните явления, а чак след това отрицателните. Ако говорим за световна карма на парите, това означава, че поне 81 години болшинството държави имат монетна система, която включва предимно тези три числа.

Каква е отрицателната карма на числото 1? Да искам да ме признаят за пръв, ако ще да не заслужавам това, да си налагам мнението, ако ще да не е полезно, аз да съм, каквото и да следва.

Каква е отрицателната карма на числото 2? Да искам да купя и продам информацията, парите търговията, да манипулирам другите хора в техните отношения, да говоря против друг и това да се котира, да предам друг, да отрека вярното, да изместя друг от мястото му, да вземам, откъдето сватя – от държавата, от друг, от спекулата.

Каква е отрицателната страна на числото 5, ако е монета? То усилва следните явления: да мога да купя и продам закона, правилата, честността, справедливостта, морала, изобщо пътя и обществото, да централизирам и да дърпам конците, кукловодството, да сменям правилата според, както ми е изгодно.

Ние можем да разпознаем в съвременния свят точно тези явления. И те в момента са взели връх до такава степен, че ние не знаем как да ги избегнем и защо светът се е променил в тази посока.

Много е хубаво да мислим за нов световен ред, но той няма как да се получи по стария начин. Не да се правят електронни пари, а монетната система да не позволява израждане на отношенията, икономиката и политиката – това е правилния път на мислене.

Преходът изисква и поставя пред човечеството този въпрос – да сменим монетната система, за да сменим ценностната система. Досегашната парична система на влиянието на числата 1, 2, 5 е изживяла времето си и буксува. Тя често води до изкуствени инфлации, борсов срив, тото милионери, разрастване на хазарта и свиване на икономиката и нормалния начин на живот.

Решението  нумерологично би било най-добре да е нова парична система с други числа. Съществува само един вариант от четири вида числа, които могат да осигурят идеален световен ред, стабилна икономика, здраве, добри семейства и жизнен стандарт, време за прогрес и истинско качествено образование, връщане към културата и духовността.

Големите планове често се провалят от малките подробности. Всяко нещо има карма, ако е съществувало достатъчно дълго време. Всяко нещо, съществувало от древни времена, идва ден да се изроди като отрицателно явления – физическите и материални закони имат такъв характер.

Понякога, като в този момент от историята на човечеството, въпроса за това какви да са парите и дали да ги има и по какъв начин е решаващ дори за това как да преживеем Преходът към новия свят.

Вместо да абсолютизираме парите, можем да ги използваме да служат за нашето духовно израстване и еволюция. Е, поне има открит начин. Вместо това ние се превръщаме в жертва на процеси, които в близкото бъдеще най-вероятно изобщо няма да могат да бъдат контролирани. Процеси, които ни карат да се притесняваме какво ще стане с нас, ако нямаме пари. Светът не е създаден с пари и надали да свърши без тях.

error: Content is protected !!