Продължете към съдържанието

ИСКАМ ДА СЕ ОЖЕНЯ, НО ЗНАМ ЛИ КАКВО ИСКАМ

Разговаряме с младо момиче. Опитвам се да обясня защо на нея не ѝ върви с мъжете. А тя се опитва да разбере какво зависи от нея, в какво бърка. Обяснявам, че подходът на разсъждение не е правилен. Но тя продължава да не ме разбира. Защото тя изхожда от себе си, а въпроса за брака зависи първо от рода и семейството, след това от нашата воля. Много хора биха ме обявили за не съвременна да разсъждавам така. Но разсъжденията нямат нищо общо със законите на кармата, които са числови зависимости. Нашите разбирания може да са се сменили, но числовите закони, които определят кармата, ако не са,  естествено това не ни оправя живота – да мислим, както не се случват нещата.

            Първо, да си намерим семеен партньор, да се оженим, няма нищо общо с това дали ни върви с другия пол. Съдбата слага двете неща в различни категории.

            Второ, има куп фактори, които не зависят от нас ни най малко и няма значение какви са нашите мечти, потребности, желания, представи, претенции, дори действия. Този куп фактори, можем да наречем “съгласие на съдбата” и то означава следното. Преди да се родим и да имаме представа за какъв човек искаме да се оженим, е имало различни типове брак в рода. Всеки род има няколко типа мотивации на тема “защо и за кого да се оженя/омъжа”, с които нашето раждане и нашата собствена женитба е свързана. Трудо можем да сменим парадигмата, защото сме причинно-следствено свързани с кармата на рода. Ако в един род от 9 поколения не е имало нито един брак по любов, трудно младото момиче ще среще мъж по любов, с когото, ако стане въпрос за сватба, няма да се появи карма на отношенията. Цялата карма на рода ще скочи срещу нейното желание да го спъне. Защо? Една зависимост не произлиза от нищо, тя трябва да има предпоставки в миналото. Решим ли да се женим, кармата първо ни представя сметката за плащане на предците: в две поколения побой и лъжа, в три – изневери, в четири – липса на споделяне и т.н. Това са кармични капани, отношенията ви в брака ще минат през тях. Правилно трябва да се излиза от капаните и да не ги затвърждаваме, да излезем от шаблона на тези отношения, да работим върху себе си и създадем нещо ново и позитивно.

            Виждам, че при това момиче егоизмът е голям. Защо е така? В брака на нейните родители, с които е израстнала, тя е е расла в атмосфера на задоволителна любов, макар да са се разбирали. Всеки от родителите и децата е развил егоизъм. Момичето иска да има партньор, но тя не може да си представи вариант на партньорство извън егоизма в средата, в която е израстнала. А егоизмът – на мен да ми е добре в определена ситуация, независимо на другия как му е, е причината да намалява раждаемостта в семействата, да изчезва бързо огъня на любовта и др.

            Причината да не попадам на подходящ партньор за брак е на несъзнавано ниво. Идва от нивото на родовия егрегор и означава каква поредна слука рода ми дава да се оженя. На фино ниво мотива за брака влияе на всички. Това са духовни въпроси. Ако примерно някой от предците е направил брак по сметка, а ти искаш по любов, първо трябва да платиш кармата на предците за брак по сметка и тогава ще дойде любовта. Ами ако не съзнаваш това и смяташ, че няма причина да няма любов и друго не те интересува? Целият свят се разпада и отива към хаос – това е средата, в която живеем – може ли да съградим личния си живот добре в такава среда? Не е добре да имаме претенции противоположни на средата. Намалете мечтите, бъдете по реалистични, тръгнете в представите си от това, което ви трябва.

            Женитбата е въпрос на карма. Всеки пореден брак в рода е подчинен на мотива за брак у предците, на емоцията на техните отношения. Карма в случая значи как ми се случват нещата – не както искам. За да се осъществи един брак, ти стъпваш на браковете в рода от 9 поколения назад поне. И няма значение познаваш ли си роднините, уважаваш ли ги, говорите ли си, имате ли родови срещи, общи тържества, обичате ли се. Ако е така, то се отразява ползотворно на брака. Кармата в родовете е толкова тягостна и крайна понякога, че е стопирала отношенията, поддържането на връзките, наследствата се уреждат само със съд, хората не искат да се познават. Това не винаги е въпрос на лоши хора, често е въпрос на високо ниво на стопиране на съдбата и свободната воля, на израждане на рода, а от там влошаване на брачния живот, раждаемостта, успеха, парите и т.н. Едно нещо, обаче, кармата никога не стопира – образованието. Човек е добре да учи. Като учи, все се намира начин, не по законите на кармата, да има реализация в живота, децата на рода да намерят други начини, неподчинени на кармата в родовите връзки.

            Бракът не е въпрос само на любов. Ако тръгнем от любовта, няма как да не минем през родовите предпоставки, които са сокове на живота ни. От тях ежедневно идват към нас много благословения Свише. Родът ви е живял чрез предците ви векове и хилядолетия. Това е много натрупана енергия, градивен материал за бъдещи прераждания и наследници на рода, не просто записани спомени в акаша.

            В живота на човека нещата могат да станат по три начина: горе-долу, отлично и не, както трябва. Това са трите основни точки от синусоидата на живота. Ако човек иска да се ожени, среща подходящ партньор в същия момент, това показва, че не рода иска да го ожени – той е улучил фазата отлично. Ако иска да се ожени, но не среща за кого или прави опити, но все излизат неподходящи – има карма на рода, която не съвпада с представите му за нещата. В този случай съдбата иска едно, кармата друго, свободната воля – трето. Докато се разберат и постигнат консенсус спрямо определен човек кой да е – минава време. Ако човек иска или не иска да се ожени, но се жени за когото не очаква, когато не очаква, поставен е пред свършен факт, показва, че това е станало по карма, не по съдба и свободната му воля е била стопирана, т.е. забранена от кармата, за да се случат нещата по този начин. Това е варианта зле или както не трябва.

            Преди да караме някой да се ожени, следва да видим дали в рождената му карта има 2-5-8. Ако има, той сам ще се ожени, ако няма, друг ще го намери, но и ние може да помогнем.

            Браковете за хората, родени след 1979 до тези, които ще се родят след 2030г. са зле поставени, трудно постижими, невъзможни за понасяне, теоретичния математически вариант за случване го няма. Защо е така? Епохата се сменя, идва Апокалипсиса, кармата се разплаща, предстоят географски катаклизми. Естествено е природата да стопира механизма на раждаемостта. Това е нормално намаляване на възможността за добри женитби и раждания в семейството. В повечето случаи между хора с разлика до 10 г. няма възможност за теоретично добър брак. Извод: не е момента за това, което не е момента. Нашият въпрос е въпрос за цялото човечество. Живеем в такова време, че въпросът за брака, ако не се решава в живота ни, значи така трябва или не е нужно. Ако направим статистика на така родените хора по дата на раждане, ще се види, че при 78% не се изисква от съдбата брак и дете. Тези данни за миналото столетие до края на 70-те години бяха коренно различни. Възможността да се ожениш, да преживееш красиви семейни отношения и да имаш добри деца е била 87%. Живота на никой не е извън статистическата вероятност, колкото и да е индивидуален.

            Бракът има смисъл, ако има смисъл да се стремим към него. Има много прераждания с тази цел, но има и такива, в които не това е най-важното. Най-важно е семейството, но не и да си затваряме очите пред това дали има смисъл да се развеждаме и да си изневеряваме женени. Ако човек не може да постигне една цел, по-добре да постигне друга, без да си губи времето в разочарования. Има толкова страдание и без друго. Интелигентният човек бяга от неуспеха и не търси реализация, където може да се изложи. Глупавият натиска ситуацията, каквото и да му носи тя. Въпросът за брака на всеки е строго личен, но преди да е такъв, дори и да не познава кодовета на съдбата, с ръка на сърцето, следва да се запита: чувствам ли призвание да бъда родител и съпруг.

            Ако в семействата от рода няма много любов, вероятно има карма, направете си по-скромна сватба. Бялата рокля не е нужно да струва повече от сватбата, защото кармата ви наблюдава. Не тръгвайте с голямата кошница очаквания и обещания, а с доверие към съдбата за това, което искате да преживеете. Вашите претенции и мечти, колкото са по-големи, толкова повече изненади ви очакват и кармични капани. Ако сте скромни и умерени, няма да събудите спящия змей на кармата. Сватбата започва с бяла рокля, но семейството е за цял живот и именно той трябва да е по-хубав от сватбата.

error: Content is protected !!