Продължете към съдържанието

ЛЮБОВ ИЛИ КАРМА

Като говорим, че кармата е причинно-следствена зависимост, ние я не разбираме вярно. Тя не е двустранна причина – следствие, а многостранна – има причина и последици във времето до без край или всяко следствие поражда нови и нови следствия, както камъкът, хвърлен по водата прави жабки. Някои от последиците са близки и се виждат, а други далечни и не се виждат или помнят, а това има значение. Някои последици може да са добри, а други лоши и ако са смесени, това е нумерологична логика, но психиката не го разбира. Ако човек се влюби, смята, че това е добро и любов. Не е задължително. Ако човек прави секс, смята, че това е добро, но не е задължително. Изучаването на шарените последици дали от една причина следват само добри, само лоши или смесени последици и кога каква е последицата, става чрез времевите линии или нумерологичния календар.

Във времето има много време, но то не е статично, а канализирано в различни улеи за пързаляне. Това са всички възможни набори от числови зависимости, но в определена година влизат част от тях. Влезеш ли в улея, излизане няма. Избереш ли една от датите на определена времева линия, за която си се абонирал, стартира ли се нещо в живота ти по нея, като я разгледаш, ще видиш какво ще стане. По последиците познаваме какво е станало, а не по датата, точка на тръгване.

Съдбата не прави разлика жив ли си, умрял ли си, тя следва времевата ти линия. Умираш, преди това си създал причина и последици във времето, но като се преродиш, влизаш в същата времева линия, колкото и време да е минало. Като влезеш в същия коловоз, там са заложени и времевите моменти на разплащане на същите кармични последици, на които причината е преди век или три. Нищо не се забравя, карма ли е, Вселената го помни на енергийно ниво и не можеш да се върнеш във времето отново без да си идеш на мястото, където са ти дълговете и грешките.

Историята познава световни примери, национални примери, родови примери, индивидуални примери с хилядолетни опашки на последиците на кармата. И понеже любовта търпи дълго, докато се усетиш защо търпиш и кое си струва, че е по-добре да излезеш от кармичния капан, да живееш, те минали десетки прераждания.

И какво да правим като не идва любовта ни, нали искаме да преживеем нещо? Не всеки живот е заложен като план да преживее всичко на всяка тема, включително и на тема любов.

Ние идваме от живот в живот да напишем по едно кратко домашно на наглед незначителна тема и поради дребните задачи, за които сме дошли, няма награда велика любов. Искаме малко работа да свършим в действителността, а големи награди да има от ниво Духовен и Божествен свят, но такава зависимост няма.

Любовта е реалност в Божествения свят, но там няма чувства. Там тя е въздухът, който се диша и разумността, която следваме. В Духовния свят любовта се превръща в чувства, истини, открития, а в действителността на физическия свят тя става емоции и страсти.

Ако обясняваме кармата с причини и последици, ще се загубим във времето от последиците, няма да разберем защо е така, понеже не знаем числовите зависимости, от които произтича. Дори и да ги знаем, не ни е ясно каква е връзката, защото сме водени от чувствата, а не от логиката.

Да си представим какво е кармата, най-добра представа дава любовта. Там, където има любов, няма място за карма. Те се отхвърлят една от друга. Или е любов, или е карма. Обаче, първо следва да знаем реалистично какви могат да бъдат нашите очаквания.

Реалната любов без карма може да бъде преживяна в Божествения свят. Това е намиране на сродната душа – единственият любим във вечността.

Ако сме паднали в Духовния свят, любовта е истинска, но пространствено ограничена. Ето защо, когато се влюбим, ние искаме да създадем любовно пространство с любимия, да бъдем само с него. И такова пространство наистина се създава, това е егрегора, който започва да се образува на ниво Духовен свят – общ астрален енергиен енергоизточник. Имаме ли такова пространство, трябва да го запазим по-дълго във времето. Защото съдбата е пространствено времева – пространствените дадености имат изискване към времето. Когато намерим любовта, искаме по-дълго време да ѝ се радваме, а не да търсим нова.

Когато сме във физическия свят, любовта се активира от действителни неща: чрез сексуално привличане, страсти, емоции, предизвикани от дразнене, караници, закачки, страх, дори бой, изобщо всички контрастни и негативни преживявания, които предизвикват бързи временни емоции. Негативните чувства палят искрата, бързо я изразходват, но не могат да я поддържат.

Трябва да познаваме тези три нива на проява на любовта. Влюбени сте, как сте влюбени? Постоянно се притеснявате за някого, когото не познавате дори. Това е физическо ниво на любовта. Такава любов е дошла по причина, че в минали животи сте отказвали да обикнете врага си. Сега го срещате, сърцето ви трепва, тялото ви изгаря и психиката се изпарява, вие не знаете какво се случва, смятате, че това е любов. Такава любов бързо води до секс, до бебе и брак или до бърз разпад на връзката.

Ако вашият случай е такъв, следва да знаете, че такава любов е ниска, плитка, обречена е да е краткотрайна и означава разпад. Бързо идва, бързо си тръгва, не ни позволява да мислим правилно и не носи истински чувства. Ако след секса търсите дали има чувства, сте поставили каруцата пред коня – той няма да тръгне.

При такава любов няма изпълнение на мечтите, няма сбъдване на желанията, няма удовлетворително общуване, няма дълго съжителство. Тя не идва, за да остане, а за да ви накаже и да ви изостави. Вие сами си мислите, че това е любов, излъгали сте се. Това е карма, породена от кармични последици на нещо, което в минали животи е било всичко друго, но не и любов. Това е сянка на любов, събужда у вас представа за любов, копнеж за любов, любовна мъка, но щом сме си я заслужили, то е да разберем кое е обратното на това, което търсим – любовта. Такава любов те изгаря и обезсмисля живота ти, следователно изобщо не е търсеното от нас. Това е едно от най-великите изпитания във физическия свят – да различиш добро от зло и нищо да не може да те излъже дали е така.

От любовта карма не тръгва. Само любовта не пуска карма, ако наистина е любов. Обаче, ако въпреки любовта, хората са в карма и тя е по-силна от линията на съдбата и на свободната воля, тогава, това означава, че влюбването им е за да ги върже, да се разплати кармата, да се излъжем да платим кармата на предците и миналите си животи със страдание. Кармата с времето изцежда силите на любовта в нас, защото любовта е високи вибрации, а кармата – най-ниските и носи тежест в душата, смъква съзнанието.

При повечето хора любовта идва на по-горното ниво – истинска любов. Тя не идва бързо, а постепенно. Когато възникнат чувства на духовно ниво, влюбването става първо на ниво Духовен свят, а не физически. Първо виждаме ореола на духа на другия и го ценим, уважаваме, смятаме го свой учител, от когото ни е интересно да се учим.  С времето идва и осъзнаването на сексуалното влечение, а не веднага. То е обосновано от желанието за семейство и дете. Това означава, че тази любов е одобрена в Духовния свят и тя си струва да бъде преживяна, защото семейството е защитено от Горе.

Има значение дали любовта започва от физическия свят, от Духовния или от Божествения в мига на влюбването. Нумерологичните изчисления към деня на първа среща показват категорично следното:

  • защо съдбата ни събира да се срещнем в този живот;
  • дали това понижава или повишава всеки от двамата и двамата заедно;
  • дали връзката цели събиране или раздяла, деца, брак, работи или общуване;
  • какво е нивото на любовта – действително, истинско или реално, т.е. секс, обич или любов между душите.

Какъв е вашия любовен таван? Само секс, обич или любов? Потърсете човек на вашето ниво – удобството идва от естествената хармония и гарантира дълготрайност.

Колкото от по-високо слиза любовта, толкова повече време за живот има във физическия свят, толкова по-голям потенциал има да се преживее целия живот и да издържим заедно и да сме добре. Колкото от по-ниско ниво е, излиза по-краткотрайна и драматична . Опитът показва, че хора с най-високо ниво на карма, по-елементарни по интелект, могат да се повдигнат чрез любовта, а хора, които са интелектуални, с по-ниско ниво на карма, могат да бъдат смъкнати в нивото си на развитие заради избора на партньор, който ги смъква. Това показва, че когото обичаш, в когото влагаш енергията си и от когото взимаш – не е без значение. Любовта е въпрос на емоционална интелигентност, останалите показатели какъв и кой си, не влизат към нея.

В социален план любовта е нещо търсено, но на нея не се гледа сериозни. Тя е фактор, който е добре да го има, но никой не ти помага, ако го няма. Въпросът за любовта е индивидуален въпрос. Съдбата го пази като Светая светих. Това е интимна област – и на Земята, и на Небето. Всяка душа следва линията на опита си в различните си прераждания относно умението да обича и да позволява да бъде обичана.

Ожениш се за някоя, но виждаш планът на живота ѝ показва, че тя в миналия живот е била разведена, изнасилвана, мъжът често изневерявал, никога не е имала хубав брак досега. Тя те обича, ти я обичаш, обаче постоянно има проблеми. Може ли да очакваме, че всичко ще се оправи един ден помежду ви? Няма минало, от което да дойде това последствие. Добре ли е да търпиш? Ако имаш любов, търпиш. Ако искаш да бъдеш обичан, защото няма любов, отказваш се – логиката е такава. В крайна сметка, на когото до където му стигат силите.

Някоя иска да се разведе, за да си намери по-добър. Ако тя е надскочила нивото на любовта у мъжа си, а той отказва да се развива, тя може да намери по-добър. Принципно, не е този начина да се развеждаме, за да намерим по-доброто, но засега само това разбираме. Срещни по-добър, но с чувствата си към него, дай на настоящия си мъж, защото с него градиш бъдещата съдба на децата си и на бъдещите си прераждания.

Имаш предложение от добър човек, но не го искаш, безразличен ти е този човек вътрешно, макар, много да те харесва. Виждаш му плана на живота и разбираш, че той винаги е имал хубав брак в миналите прераждания. Той ще излекува кармата ти и ще те научи да обичаш, да си съпруга. Ти мислиш за приключенската любов, за страсти, изневери, а той е дошъл човек да те направи. Ти не искаш това, защото кармата ти проваля възможността, търсиш си оправдание. Инстинктът ти е погрешен и това те кара да търсиш уж нещо, което е повече любов. Решението къде е? Ако тръгнеш да търсиш голяма любов или нещо по-интересно, кармата ще надупчи съдбата ти като холандско сирене. Ако го приемеш, душата ти ще бъде излекувана и в следващ живот ще се доближиш до идеала да срещнеш по-интересен и достатъчно безопасен мъж за семейство. Обаче не си само ти и твоите съображения. Ако не приемеш този мъж, целият род поема по нанадолнището и започва рушене линията на съдбата на брака. Ти си отговорен дали избираш човек, който дава условия на любовта да съществува или който ще изригне в теб любов и после ще я убие. Каквото и да правиш, създаваш тенденция в родовата мрежа и залагаш ниво на случване за всички, които ще минат по твоя път.

Повечето хора имат толкова високо ниво на карма на рода, никое семейство няма без развод и изневяра и очакват примерно дъщерята да се ожени хубаво. Както и да се ожени, първо ще дойдат техните последици при нея.

Човек няма оправдание, че няма любов и затова да не постига нещо, да е лош, да не е здрав. Любовта е реалност, обичта е истина или духовност, а сексът е физическа потребност. Колко му е морала на човека се вижда, когато дойде любовта.

Когато сте болни, недоволни, не ви върви, всичко се е объркало, в такъв период, не търсете любов. В лош момент любовта не идва. Лошият момент носи карма и илюзия, че е любов онова, от което следва да се откажем, за да ни се даде нещо по-добро. Да пробваме любовта също не е вариант. Тя по принцип не е научен експеримент. Любовта носи висши вибрации в живота ни и ако ние не ги използваме да създадем семейство, дете, научни открития, художествени произведения, тя започва да сваля вибрациите си с времето и ние я загубваме. Във физическия свят всяко нещо идва, за да ти свърши работа или да ти я развали. Или си разумен и се ползваш, или губиш.

Любовта е в душата, тя иска да се раздава.

Обичта идва от духа – иска да се обменя – да обичаме и да ни обичат.

Сексуалността е временна, на момента, преходна, носи неувереност, ревност, ненаситност, страхове, срам, ако зад нея няма повече.

Мнозина вярват, че да си сексуален означава да живееш, да си истински жив. Ако последиците са добри, тогава е вярно. Ако последиците – всичко, което следва в живота ти на всякаква тема, не са това, което ти е необходимо, тогава това твърдение не е вярно. Всеки си преценява. Но каквото и да реши, че важи за него, във времето всички изводи се променят. С времето сексът изчерпва смисъла си за човека много по-бързо от обичта и любовта.

Ние живеем в три свята и обемното преживяване на любовта е нещото, което всеки се стреми да изпита. Дали ще остане при него тръпката – това зависи доколко правилно сме разчели потребностите на любовта, която ни е посетила. Ако бързо смъкнем нивото на любовта, ако не я използваме, по потенциал, тя си отива и ни зарязва като незаслужили невежи за какво е дошла при нас.

Повечето специалисти смятат, че любовта се съживява със секс. Дали? Ако има любов, сексът поддържа обичта, зарежда я. Ако няма любов, сексът не може да я предизвика. Ако сложиш бензин в резервоара, но колата е повредена, как ще тръгне? Ако живееш във високо ниво на карма и последиците от нея не позволяват да се причини нова щастлива любов, защото не си платил кармичните дългове от различини видове карма – ето защо не ни се дава любов. Тя си отива в условията на кармата бързо и дълго страдаме за това, което не може да стане.

Има ли секс, ако няма дете, произведения, постижения, открития – деца на любовта – идва кармата. Няма ли секс, любовта остава несподелена, латентна, непреживяна, но потенциала се акумулира за бъдещи възможности. Най-тежката карма в света идва от смяната на пола, а най-жестоката – от това някой да манипулира секса на други двама. Антиподи са: небесната любов, която не пуска карма и сексът грях.

Защо човек е създаден да бъде мъж и жена? Всяка нормална двойка от мъж и жена, при които има любов, обич, заживеят семейно и има секс, те поддържат вида на Вселената – дуалността. Това им носи ин-ян баланс. Това е  висше добро, покрива много грехове – наши, минали, на предците, на човечеството. Ако запазят брака си след като имат деца, те са извършили висша функция за Вселената и Бог благославя човечеството чрез тях.

Не е нужно много голяма любов, а трайна във времето. Времето има шарен характер, подхвърля те като риба в тиган ту на една страна, ту в друга. Ако ти се грижиш какъв е тигана и олиото, животът ще те опържи. Ако искаш да не влизаш в тигана, тогава животът ще ти даде тази възможност. Какви са нашите ценности има значение за това каква е нашата любов и последиците ѝ във времето на личния ни живот.

Любовта идва Свише във всеки миг от Центъра на Вселената – едни невидими разширяващи се вълни. Ако си на тази вълна, преживяваш я, ако мислиш и правиш други работи – не улавяш вълната, гледаш, че другите са щастливи и не разбираш защо. Изобилие има от любов, но съзнанието трябва да е високо.

Психиката може да бъде хакната по всякакви кармични причини и на 100%, но съзнанието може само на 50%. Защото човек има съзнание за физическия свят, има и съзнание за Духовния и Божествения, които никой не може да му отнеме от ниво физически свят. Когато няма начин тук долу, има всички начини там горе. Поговорете със своето съзнание да ви научи какво е любов, помолете го да повдигне нивото ви на любов. Този процес наричаме развитие, повдигане. Кармата смъква състоянието ни, любовта ни повдига. Затова търсим любов, но трябва да я извикаме извън времето и когато дойде при нас във времето, да знаем какво пространство да ѝ създадем и как да я храним и да се грижим за нея дълго, уважавайки нейната фина природа.

error: Content is protected !!